Gir teknologi for ansiktsgjenkjenning pålitelig legitimasjon?

ansiktsgjenkjenning_omslag

Innen adgangskontroll har ansiktsgjenkjenning kommet langt.Ansiktsgjenkjenningsteknologi, som en gang ble ansett som for treg til å verifisere folks identitet og legitimasjon under høye trafikkforhold, har utviklet seg til en av de raskeste og mest effektive autentiseringsløsningene for tilgangskontroll i enhver bransje.
Men en annen grunn til at teknologien vinner frem, er den raskt økende etterspørselen etter kontaktløse adgangskontrollløsninger som kan bidra til å redusere spredningen av sykdom i offentlige rom.

Ansiktsgjenkjenning eliminerer sikkerhetsrisikoer og er nesten umulig å forfalske
Moderne ansiktsgjenkjenningsteknologi oppfyller alle kriteriene for å være den beste løsningen for friksjonsfri adgangskontroll.Det gir en nøyaktig, ikke-påtrengende metode for å verifisere identiteten til områder med høy trafikk, inkludert kontorbygg med flere leietakere, industriområder og fabrikker med daglige skift.
Typiske elektroniske adgangskontrollsystemer er avhengige av at personer presenterer fysisk legitimasjon, for eksempel nærhetskort, nøkkelbrikker eller Bluetooth-aktiverte mobiltelefoner, som alle kan være forlagt, mistet eller stjålet.Ansiktsgjenkjenning eliminerer disse sikkerhetsrisikoene og er nesten umulig å forfalske.

Rimelige biometriske alternativer

Mens det er andre biometriske verktøy tilgjengelig, gir ansiktsgjenkjenning betydelige fordeler.Noen teknologier bruker for eksempel håndgeometri eller irisskanning, men disse alternativene er generelt tregere og dyrere.Dette gjør ansiktsgjenkjenning til en naturlig applikasjon for daglige tilgangskontrollaktiviteter, inkludert registrering av tid og tilstedeværelse av store arbeidsstyrker på byggeplasser, varehus og landbruks- og gruvedrift.

I tillegg til å verifisere personlig legitimasjon, kan ansiktsgjenkjenning også identifisere om en person har på seg et ansiktsdeksel i samsvar med myndighetenes eller selskapets helse- og sikkerhetsprotokoller.I tillegg til å sikre fysisk plassering, kan ansiktsgjenkjenning også brukes til å administrere tilgang til datamaskiner og spesialiserte enheter og apparater.

Unik numerisk identifikator

Det neste trinnet innebærer å assosiere ansiktene som er fanget i videoopptakene med deres unike digitale beskrivelser i filene deres.Systemet kan sammenligne nylig tatt bilder med en stor database med kjente individer eller ansikter tatt fra videostrømmer.

Ansiktsgjenkjenningsteknologi kan gi multifaktorautentisering, søke i overvåkningslister etter visse typer egenskaper, for eksempel alder, hårfarge, kjønn, etnisitet, ansiktshår, briller, hodeplagg og andre identifiserende egenskaper, inkludert skallede flekker.

Sterk kryptering

SED-kompatible stasjoner er avhengige av en dedikert brikke som krypterer data ved hjelp av AES-128 eller AES-256

Til støtte for personvernhensyn brukes kryptering og en sikker påloggingsprosess i hele systemet for å forhindre uautorisert tilgang til databaser og arkiver.

Ytterligere lag med kryptering er tilgjengelig ved bruk av selvkrypterende stasjoner (SED-er) som inneholder videoopptak og metadata.SED-kompatible stasjoner er avhengige av spesialiserte brikker som krypterer data ved hjelp av AES-128 eller AES-256 (forkortelse for Advanced Encryption Standard).

Anti-spoofing beskyttelse

Hvordan håndterer ansiktsgjenkjenningssystemer folk som prøver å lure systemet ved å ha på seg en kostymemaske eller holde opp et bilde for å skjule ansiktet?

For eksempel inkluderer FaceX fra ISS anti-spoofing-funksjoner som først og fremst sjekker "livheten" til et gitt ansikt.Algoritmen kan enkelt flagge den flate, todimensjonale naturen til ansiktsmasker, trykte bilder eller mobiltelefonbilder, og varsle dem om "spoofing".

Øk inngangshastigheten

Å integrere ansiktsgjenkjenning i eksisterende adgangskontrollsystemer er enkelt og rimelig

Å integrere ansiktsgjenkjenning i eksisterende adgangskontrollsystemer er enkelt og rimelig.Systemet kan operere med hyllevare overvåkingskameraer og datamaskiner.Brukere kan også bruke eksisterende infrastruktur for å opprettholde arkitektonisk estetikk.

Ansiktsgjenkjenningssystemet kan fullføre gjenkjennings- og gjenkjenningsprosessen på et øyeblikk, og det tar mindre enn 500 millisekunder å åpne en dør eller port.Denne effektiviteten kan eliminere tiden forbundet med at sikkerhetspersonell manuelt gjennomgår og administrerer legitimasjon.

Et viktig verktøy

Moderne ansiktsgjenkjenningsløsninger er uendelig skalerbare for å imøtekomme globale virksomheter.Som et resultat blir ansiktsgjenkjenning som legitimasjon i økende grad brukt i et bredt spekter av applikasjoner som går utover tradisjonell tilgangskontroll og fysisk sikkerhet, inkludert helsesikkerhet og arbeidsstyrkestyring.

Alle disse funksjonene gjør ansiktsgjenkjenning til en naturlig, friksjonsfri løsning for å administrere tilgangskontroll, både når det gjelder ytelse og kostnad


Innleggstid: 14-apr-2023